•  

  We gaan stilaan naar de volgende Open Deurdag die doorgaat op zondag 17 september 2006 van 9.30 tot 16 uur in het buurthuis Het Zand op Heeserbergen te Lommel, toe.

   

   

 • dinsdag 29 augustus

  Kijk naar de presentatie van de nieuwe Intel-gebaseerde Mac van Apple.

   

  http://applev2.komtools.net/r.php?D=http%3A%2F%2Fevents.apple.com.edgesuite.net%2Faug_2006%2Fevent%2Findex.html&P=nl_content_10804-2_2142741f3a6d3868ce2e3d0492bb61cd_&F=enews0806_841_version1

 • vrijdag 25 augustus

  Nog even en we installeren geen programma's meer op onze computer maar draaien alles vanuit de browser. Het begin is er.

      

  Wie regelmatig via verschillende computers internet gebruikt wordt telkens geconfronteerd met een andere desktop, andere instellingen, andere programma's die geinstalleerd zijn. Kortom, met een heel andere werkomgeving.

   

  Web 2.0 applicaties zijn een oplossing voor dit probleem. Er komen steeds meer programma's beschikbaar die je helemaal niet hoeft te installeren op een pc, maar die via de browser en internet werken. Maildiensten als Hotmail zijn het meest bekende voorbeeld van online programmatuur, maar ook tekst- en fotobewerkingsprogramma's, presentatiesoftware, agenda's, messengers en andersoortige software zijn tegenwoordig allemaal op internet beschikbaar.

  De tijd is dus niet ver weg dat we helemaal geen software meer hoeven te installeren. Een computer met internet en een browser is dan genoeg om alle benodigde programma's te kunnen gebruiken. Ook de hele bediening van deze programma's (de desktop) en de databestanden kunnen op internet worden geplaatst.

  De eerste online desktops bestaan al. Een goed voorbeeld is DesktopTwo van het Spaanse Computadora. Het enige dat je nog hebt is een computer met Java en Flash, en een gratis gebruikersaccount bij DesktopTwo.

 • 24 augustus

  Over twee jaar overal 100 Mbps met Telenet?

  Telenet verdrievoudigt de komende twee jaar de capaciteit van zijn kabelnetwerk. Daarmee wil de telecomgroep de sterke groei van de interactieve diensten opvangen.
  Het project "Mach 3" moet tegen eind dit jaar op kruissnelheid komen. Tegen eind 2008 moet het hele netwerk aangepast zijn.

  De modernisering zal voor de internetklanten van Telenet ook hogere datasnelheden met zich meebrengen. Downloaden zal kunnen tegen snelheden tot 100 Megabit per seconde (Mbps), vijf keer sneller dan de maximale snelheid vandaag.

  Hoe groot de investering in het kabelnetwerk is, wil het bedrijf niet kwijt. Maar ze wordt wel met eigen middelen gefinancierd, zo luidt het.

  De upgrade van het netwerk zal volgens Telenet geen al te grote hinder met zich meebrengen. De hinder om kabels te vervangen zal beperkt blijven. Daarnaast zal bij een "beperkt aantal" klanten een vervanging van een modem nodig zijn.

 • vrijdag

  Virus vermomt zich als update

  Computerbeveiligers waarschuwen voor Trojan.Bakloma.A, een nieuw virus dat zich voordoet als een update. Een Portugese mail waarschuwt over een nieuw virus en geeft een link naar een programma van antivirusbedrijf Symantec. De link in het bericht leidt surfers naar een valse website die automatisch een virus installeert.

  "Wij werken eraan het virus volledig te kenmerken en proberen de auteur op te sporen", verklaart een woordvoerder van het beveiligingsbedrijf BitDefender, dat het nieuwe virus ontdekte. "Wij werken eveneens samen met de locale autoriteiten en de betrokken provider om de website af te sluiten."

 • vrijdag 4 augustus

  Microsoft daagt hackers uit Vista te kraken

  Bill Gates: oproep aan hackers tot kraken van nieuwe Windowsversie 'Vista'.
  Na jarenlange veiligheidscrises rond de invoering van nieuwe besturingssystemen heeft Microsoft besloten de vijand dan maar zelf in huis te halen. Om zijn nieuwe besturingssysteem Microsoft Vista zo veilig mogelijk te maken heeft de softwaregigant een aantal hackers uitgenodigd om het nieuwe systeem te kraken.

  Microsoft Vista wordt naar verwachting begin volgend jaar op de markt gebracht als opvolger van Windows XP. De maanden na de lancering van dat systeem en voorgangers als Windows 2000 en Windows 98 werd Microsoft traditioneel geplaagd door een groot aantal veiligheidslekken die door Microsoft-programmeurs over het hoofd waren gezien, wat gebruikers ertoe verplichtte hun besturingssystemen regelmatig te updaten met nieuwe security patches.

  Bij de invoering van Vista wil Microsoft een herhaling van dat scenario voorkomen. Behalve enkele hackers heeft Microsoft ook professionals uit de softwarewereld gevraagd een kritisch oog te laten schijnen over Vista. (Novum/AP)

 • rustig weer

  Firefox meer dan 200 miljoen keer gedownload

  De Browser Firefox, van de Mozilla-stichting, is meer dan 200 miljoen keer gedownload sinds de officiële lancering in november 2004. In oktober 2005, minder dan een jaar na de lancering, waren er reeds meer dan 100 miljoen gebruikers geteld.

  Dat op korte tijd zoveel nieuwe gebruikers de browser leerden kennen en van het internet haalden wijst op een gegroeide bekendheid en acceptatie. Internet Explorer blijft voorlopig nog heer en meester, met een gebruikspercentage van ongeveer 80 procent. Microsoft komt eind dit jaar met een update naar IE 7, maar enkel voor gebruikers van Windows XP. Mozilla hoopt dat de gebruikers van oudere Windows-versies daardoor de overstap naar een andere, moderne en veilige browser durven maken.

 • microsoft kapituleert voor EU

  MS geeft EU eindelijk inzage in software

  MS-topman Bill Gates.
  Er lijkt dan toch een einde te komen aan het aanslepende conflict tussen Microsoft en de EU. De softwarereus heeft eindelijk de documenten overhandigd die concurrerende softwaremakers inzage moet geven in de werking van het Windows-besturingssysteem voor servers.

  Microsoft hoopt hiermee een eventuele nieuwe boete te vermijden. Eerder deze maand heeft MS al 280,5 miljoen moeten afdokken, omdat het de al in 2004 geëiste inzage nog altijd niet had overhandigd.

  Microsoft is gedwongen om inzage te geven in zijn programma zodat concurrerende softwarebedrijven de kans krijgen om hun software goed te laten samenwerken met veel gebruikte serversoftware van Microsoft.

 • het regent, hoera!

  De eeuwige vraag: AMD of Intel?

  Nog altijd een van de meest prangende vragen: koop je een pc met AMD- of met Intel-processor? Intel koppelt een rijke geschiedenis aan naamsbekendheid (wie kent er niet de Pentium?), maar moest de laatste jaren toch vaak de kroon aan AMD laten. Vooral sinds de lancering van de Athlon 64-processor en later de X2 kende Intel op technologisch vlak een achterstand: AMD-processors waren sneller én zuiniger. Tot vorige week...

  Toen lanceerde Intel immers de opvolger van de bekende Pentium 4- en Pentium D-processors: Core 2 Duo. Een nieuwe naam, een nieuwe architectuur... en meteen maakt Intel een ferme inhaalbeweging op AMD. De Core 2 Duo-processor van Intel combineert prima prestaties met een zuinige werking en laat alles wat AMD heeft in het stof bijten. Zelden gezien dat een processor zo'n kloof sloeg met de vorige generatie. Wie dus vandaag op zoek gaat naar een nieuwe pc of processor, kan moeilijk om de Core 2 Duo heen.

  Toch laat AMD zich niet onbetuigd. Ook al heeft het technologisch gezien een achterstand, door de recente prijsdalingen blijven hun processors erg interessant. Zo vind je de dual-core Athlon 64 X2 3800+ al voor amper 160 euro.. Kortom, de verschuiving is een feit en vandaag is AMD - een beetje zoals vroeger - het goedkopere alternatief voor Intel.