• Wie is wie?

  Op bijgaande foto staan bestuursleden van nu, maar dan veel jonger. Wie weet nog in welk jaar deze foto gemaakt is?

 • 19 september

  Intel ontwikkelt laserlichtchip

  De Amerikaanse chipproducent Intel heeft een chip ontwikkeld waarbij de data per laserlicht worden verzonden.

  De ontwikkeling kan leiden tot sterke kostenbesparingen in de productie van ultrasnelle datacommunicatietechnologie. Het zal wel nog vijf jaar duren voor de techniek commercieel inzetbaar is.

  Volgens de krant New York Times produceert de chip zelf het benodigde laserlicht en kan hij honderdduizenden datakanalen transporteren. "De nieuwe techniek maakt het mogelijk om de snelheid waarmee een chip intern werkt te vertalen naar de buitenwereld. Chips communiceren onderling relatief traag, omdat de printbanen niet snel genoeg zijn. Met behulp van licht kunnen data veel sneller worden uitgewisseld", schrijft ZDNet.

  Intel zal zijn jongste uitvinding voorstellen in het komende nummer van Optics Express, een internationaal vakblad voor de optische industrie.

 • 18 september

  Gisteren een voortreffelijke OPEN DEURDAG gehad.

  De hele dag bezoekers, en mischien een nieuw Videolid.

  Ook onderling een vruchtbare dag.

  Juist voor de middag stelde Roland voor drie nieuwe computers aan te schaffen ter vervanging van de computers die tijdens de cluburen ter beschikking staan van de leden.

  Johan stelde dan voor eens te kijken bij de goedkope computerwinkel in Diepenbeek, in ieder geval zien de computers daar er goed uit qua prijs.

  Nog eens overleggen!In ieder geval zijn er toch nog mensen, dat is na gisteren bewezen, die intresse hebben voor een computer(club).

  Dit is een riem onder het hart om verder te doen met de club.

 • zaterdag 9/9

  AMD introduceert AMD Athlon 64 X2 dual core processor 5200+

  Dual Core is in. Ook AMD kan niet achterblijven. Meer nog het bedrijf breidt haar dual core collectie verder uit met de lancering van de AMD Athlon 64 X2 dual core 5200+. Deze processor biedt uitstekende prestaties voor professionele consumenten en liefhebbers van digitale media, zonder in te leveren op betrouwbaarheid. HP heeft al aangekondigd de AMD Athlon 64 X2 dual core processor 5200+ toe te passen in zijn nieuwe HP Compaq dc5750 business desktop PC.


  Voordelen

  De AMD Athlon 64 X2 dual core 5200+ is ontworpen om prestaties te verbeteren en platforminnovaties zoals AMD-Virtualization-technologie mogelijk te maken. Met de AMD dual core technologie kunnen gebruikers probleemloos simultaan programma’s op bijvoorbeeld het gebied van multimedia- en security inzetten zonder dat het ten koste gaat van de snelheid. De AMD Athlon 64 X2 dual core processor biedt eveneens prestatievoordelen bij de inzet van multi-threaded applicaties.


  Prijs
  De AMD Athlon 64 X2 dual core processor 5200+ is meteen beschikbaar en kost 403 dollar per stuk bij een verpakking van 1000 stuks. (KDR)

 • vrijdag 8/9

  Microsoft dreigt EU met vertraging Vista


  De Europese introductie van Vista, het nieuwe computerbesturingssysteem van Microsoft, kan vertraging oplopen. Microsoft dreigt de introductie uit te stellen afhankelijk van mededingingseisen die de Europese Commissie aan het concern stelt.

  Microsoft heeft acht jaar geleden met iets soortgelijks gedreigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf zegt in een verklaring dat het nog steeds wacht op een reactie van de Europese Commissie op voorstellen van Microsoft over de vormgeving van het nieuwe produkt Vista.

  "Als we de reactie van de Europese Commissie hebben, dan zullen we weten of de Commissie nog extra aanpassingen in het produkt wenst, die kunnen leiden tot vertraging in Europa." Een woordvoerder van de Commissie zei in een reactie dat Microsoft, als bijna-monopolist op de markt van computerbesturingssystemen, "volledig moet voldoen aan de mededingingsregels van de Europese Unie".

  De EU heeft Microsoft twee jaar geleden een boete opgelegd van vijfhonderd miljoen euro wegens het overtreden van Europese mededingingsregels. Daar kwam afgelopen zomer nog eens 281 miljoen euro overheen. De introductie van Vista is nu gepland voor begin 2007. Het moet Windows XP vervangen.