• 28 juni

  Laatste werkdag voor Bill Gates

  Voor Bill Gates is het vandaag zijn laatste werkdag bij Microsoft, de softwaregigant die hij 33 jaar geleden oprichtte. Vanaf 1 juli zal hij zich vooral bezig houden met het liefdadigheidswerk van de Bill & Melinda Gates Foundation, de rijkste liefdadigheidsorganisatie ter wereld. De organisatie wil vooral de gezondheidszorg overal ter wereld verbeteren en extreme armoede bestrijden.

  Opvolger
  In 2000 werd Bill Gates als ceo van Microsoft opgevolgd door Steve Ballmer, een voormalig medestudent. Gates ging toen aan de slag als 'chief software architect'. Nu trekt de 52-jarige stichter zich volledig terug uit de dagelijkse werking van het bedrijf. Zijn functie wordt nu overgenomen door twee personen: Ray Ozzie en Craig Mundie.

  Zonderling
  Computergenie, zonderling, visionair en business-strateeg: er doen veel benamingen de ronde voor de man die in de afgelopen dertig jaar het dagelijkse leven van miljoenen mensen radicaal heeft veranderd. De marktkapitalisatie van Microsoft bedraagt ongeveer 163 miljard euro. Het bedrijf heeft meer dan 78.000 mensen in 103 landen in dienst. Bill Gates blijft de grootste aandeelhouder van Microsoft met een belang van 8,7 pct. Zijn totale vermogen wordt geschat op 36,5 miljard euro. (dpa/svm)

 • 17 juni

  Het is een verschrikkelijk karwei als je één bewerking op een hele map of meerdere mappen met foto's moet loslaten. Bestand openen, foto bewerken, bestand opslaan, volgend bestand openen .... enz... BIMP Lite neemt je deze klus uit handen.

  BIMP Lite is er speciaal voor geschreven om op veel foto's dezelfde bewerking toe te passen. Het kan gebruikt worden voor het maken van miniatuurweergaven voor de afbeeldingen, het automatisch genereren en aanpassen van bestandsnamen, het spiegelen of roteren van afbeeldingen, en tevens het toepassen van effecten zoals anti-alias, negatief, grijswaarden en afschuining.

  Bij het wijzigen van het formaat kunt je de originele hoogte-breedteverhouding behouden of een vastgesteld formaat afdwingen. Afbeeldingen kunnen voorzien een tekst (watermerk), op een hoek, een zijkant of in het midden. 

  Het kan overweg met diverse bestandformaten, zoals JPG, GIF en BMP, en is ook voor bestandsconversie te gebruiken.

 • 21 juni

  O nee, al weer een online foto-editor? Jawel, maar FotoFlexer geeft heel wat meer functies dan zijn concurrenten!

  Want zo uitgebreid als FotoFlexer hebben we ze nog niet gezien. Ook de online editors van Adobe (de maker van Photoshop) en Flickr bieden niet zo veel.

  Zo beschikt FotoFlexer over de functie Smart Scissors waarbij je een persoon of voorwerp uit de achtergrond vandaan kunt knippen. Het slimme zit hem in het feit dat je daarvoor op slechts een paar punten een markering hoeft aan te brengen. Smart Scissors analyseert dan de foto en markeert het complete voorwerp of de complete persoon.

  Met Smart Resizing kun je een foto alleen horizontaal of alleen verticaal verkleinen zonder dat je het onderwerp van de foto uit zijn verband trekt. Deze functie zorgt ervoor dat de compressie op minder belangrijke delen van de foto plaatsvindt.