• 28 juli

   

  Templates voor google docs

  Google heeft weer een heel handige functionaliteit aan zijn gratis online office-pakket Google Docs toegevoegd. Het betreft templates (ook wel sjablonen genoemd). Dit zijn opgemaakte documenten, presentaties en spreadsheets die je kunt gebruiken als basis voor je eigen bestanden.

  Bijna 300 templates zijn er al beschikbaar, die veelal door professionals voor Google zijn gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld templates voor een C.V, maar ook voor zakelijke presentaties, voor visitekaartjes, voor scrapbooks of voor een bruiloft-album. De meer dan 100 spreadsheets zijn ook zeer de moeite waard. Voor tal van veelgebruikte spreadsheet-toepassingen zijn kant en klare rekenbladen beschikbaar.

  Met het toevoegen van de templates heeft Google Doc weer een grote stap voorwaarts gemaakt.

 • 11 juli

  Gratis tekst-naar-spraak software

  Luister je liever dan je leest? Dan is ReadPlease misschien iets voor jou. Dit programma leest je de tekst die op je scherm staat voor.

  Het kan overweg met teksten uit Word, e-mail en van websites. Eigenlijk kan het overweg met alle digitale teksten, want deze kun je knippen en plakken in het programmascherm van ReadPlease.

      

  Het is een ideaal programma voor iedereen die een hekel heeft aan lezen, maar ook voor wie niet achter zijn scherm wil blijven zitten en voor mensen met dyslectie.

  Ook kan dit soort tekst-naar-spraak software erg handig zijn om fouten uit een eigen tekst te halen. Vaak hoor je je eigen fouten eerder dan dat je ze uit een tekst op een scherm haalt.

  ReadPlease markeert elk woord op het scherm als het wordt voorgelezen. Dat is bij verschillende toepassingen handig. Zo kan het programma een handig hulpmiddel zijn om een vreemde taal te leren

 • 10 juli

  Je mobiele telefoon vullen met zonlicht

  Een lege mobiele telefoon is vanaf nu verleden tijd! Met de oplader op zonne-energie kun je ter plekke de telefoon opladen.

      

  Doordat de oplader op zonne-energie werkt, is er alleen een plek nodig waar de zon schijnt en de GSM kan worden opgeladen.

  Bijzonder handig, bijvoorbeeld op de camping, waar geen stopcontact voorhanden is.

  Bij de oplader worden vijf verschillende pluggen geleverd, hiermee kan de oplader aan vrijwel iedere Nokia, Sony-Ericsson, Siemens, Samsung en Motorola mobiele telefoon worden gekoppeld.