• 30 oktober

  Windows 7 sneller, maar niet veiliger

   

  Windows 7 mag dan aanzienlijk sneller zijn dan Vista met de veiligheid is het een stuk slechter gesteld.

  22 oktober is de verkoop van Windows 7 officieel van start gegaan. Het nieuwe besturingssysteem is duidelijk veel sneller dan zijn voorganger Vista, maar hoe zit het met de beveiliging? De security-specialisten van G Data onderwierpen Windows 7 aan een uitvoerige security check om hier inzicht in te krijgen.

  De uitkomst: Windows 7 biedt nauwelijks verbeteringen ten opzichte van Vista. In sommige gevallen is de veiligheid zelfs naar beneden bijgesteld om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. G Data's whitepaper "Systeemveiligheid van Windows 7" geeft een duidelijk overzicht van de veranderingen en de zwakke plekken.

  Microsoft had al allerlei beveiligingsfuncties in Vista geïntegreerd, die echter nogal wat zwakke plekken onbeschermd lieten. Volgens Ralf Benzmüller, hoofd van het G Data SecurityLab lijken de beveiligingsinnovaties van Windows 7 sterk op die van Windows Vista en zijn zij eigenlijk puur cosmetisch.
  Lees verder

 • 16 oktober

  Terugkeer van de C64

  Qua specificaties is de Eee Keyboard PC namelijk helemaal van deze tijd. Deze bijzondere variant op de all-in-one pc (nu eens een combi met een toetsenbord in plaats van met een monitor) is uitgerust met een Intel Atom N270 processor, Windows XP, 1GB DDR2 geheugen, 16GB tot 32GB SSD Flash-geheugen dat als opslagruimte dienst doet.

  Dankzij het kleine touchscreen (800 bij 400 pixels) kan er ook zonder monitor gewerkt worden. De Asus Eee Keyboard PC kan daarom vier uur op zijn batterij werken, maar het apparaat is door zijn vorm niet echt geschikt om mobiel te gebruiken.

  Via een nieuwe techniek met de naam UWB (Ultra-Wideband) kun je beelden in 720p HD-kwaliteit draadloos streamen naar een daarvoor geschikte televisie die binnen 5 meter staat. Bedraad de beelden doorsturen kan via een HDMI aansluiting. Andere communicatiemogelijkheden zijn Bluetooth, WiFi en HDMI. Verder is er een microfoon en speakers gebouwd, en heb je 3 USB-connectoren tot je beschikking.

  De prijs en datum van beschikbaarheid zijn nog niet door Asus bekend gemaakt.

   

 • 7 oktober 2009

  Korrelige foto's scherp maken

  Als je een kleine foto groot maakt wordt hij vaak verschrikkelijk korrelig. Met SmillaEnlarger breng je de scherpte weer terug.

  Dit gratis programma verricht geen wonderen, maar soms komt het daar best wel bij in de buurt. Het gebruikt diverse technieken om te berekenen hoe de foto er in een hogere resolutie uit zou komen te zien, en past de foto daarop aan. SmillaEnlarger brengt op die manier de scherpte terug in een vage foto.

  Je krijgt eerst een preview te zien waarna je de keuze hebt om de nieuwe, verbeterde, foto op te slaan. Dit gebeurt dan onder een andere naam, dus het origineel verlies je hoe dan ook niet.

  Het gratis open source programma SmillaEnlarger is een handige oplossing voor het opkrikken van korrelige foto's, een probleem dat we allemaal wel eens tegenkomen.

  Download dit programma