• 6 februari

  Belgacom lanceert internet zonder limieten

  Belgacom lanceert een formule van internet zonder limieten voor 56 euro per maand. Voor de andere formules worden de snelheid en de toegelaten volumes opgetrokken. Voor een reeks klanten leidt dit wel tot een hogere prijs, al kan die worden vermeden door over te stappen op een alternatief.

  De belangrijkste aanbieders van internet blijven mekaar dus schaduwen. Maandag lanceert Telenet zijn internetpakket Fibernet. Het voorziet in de mogelijkheid om tot 250 gigabyte per maand te downloaden. De prijs wordt na het weekend bekendgemaakt.

  Belgacom heeft zijn nieuw aanbod nu al klaar. Er komt op 1 maart een formule die toelaat onbeperkt te downloaden. Ze kost 56 euro per maand. Dat moet vooral in de kaart spelen van de hevige gebruikers die veel films afhalen en spellen spelen.

  Tegelijk worden de andere formules bijgestuurd. Er komt sneller internet en een hoger toegelaten volume.

   

  Het startpakket 'Internet Start' laat toe om 2 gigabyte te downloaden tegenover 1 gigabyte voor het pakket 'Budget' nu. Bovendien wordt de downloadsnelheid verdubbeld. En dat terwijl de prijs zakt van 20 euro naar 18,90 euro per maand.

  Voor het basispakket 'Internet Comfort' gaat het volume van 4 naar 8 gigabyte. Bovendien wordt de downloadsnelheid verdrievoudigd. De prijs stijgt in dit geval wel van 31,55 euro naar 32,50 euro per maand.

  Ten slotte is er het huidige 'Go'. Dit verandert in 'Internet Favorite'. Hiervan stijgt de limiet van 25 naar 75 gigabyte en wordt de downloadsnelheid bijna verdubbeld. De prijs stijgt hier van 41,75 euro naar 42,90 euro per maand.

  De huidige klanten van Belgacom zullen automatisch worden overgeschakeld naar de overeenkomstige formule. Maar wie dat wil, mag gratis overstappen op een alternatief. De internetleverancier gaat iedereen daarover aanschrijven.

 • 3 februari

  Eerste stap richting onbeperkt downloaden in België

  Maandag lanceert Telenet het internetpakket Fibernet. Dit nieuwe aanbod, met een downloadvolume van 250 gigabyte, is een eerste stap richting onbeperkt downloaden. Het downloadvolume van het nieuwe internetpakket van Telenet is enorm. "Klanten kunnen tot 250 gigabyte downloaden per maand", zegt Stefan Coenjaerts, woordvoerder van Telenet. "Dat zijn elke maand bijvoorbeeld 200 films van twee uur lang."
   
  Nieuwe modem
  Op precieze details over het nieuwe pakket, zoals de volgens specialisten hoge kostprijs, is het nog even wachten. Wat Coenjaerts wel al kan bevestigen, is dat het product werkt met de Eurodocsis 3.0 standaard die hogere snelheden toelaat op het kabelnetwerk. Om van die standaard gebruik te kunnen maken, zijn wel nieuwe modems nodig. En dat zou volgens concurrent Belgacom gevolgen kunnen hebben voor de consument. "De kostprijs van deze modem is nog niet gecommuniceerd", zegt woordvoerder Jan Margot. "Maar deze kan volgens ons wel eens flink oplopen."
   
  Weinig klachten
  Jan Margot benadrukt dat Belgacom voorlopig geen actie onderneemt om een soortgelijk aanbod als Fibernet op de markt te brengen. "Wij hebben onze downloadvolumes en internetsnelheden altijd aangepast aan de behoeften van de klant. En daar hadden we tot op de dag van vandaag weinig klachten over."
   
  België is nog een van de weinige Europese landen waar gebruikers door de providers beperkt worden in het downloadvolume. Minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt het positief dat er dankzij het nieuwe Telenet-product iets "beweegt" op dit vlak.