• 27 april 2010

  Microsoft repareert fout in Office 2003

  Vervallen encryptiecertificaat aan de basis

  Microsoft heeft een oplossing gevonden voor het probleem dat gebruikers van Office 2003 hebben met bepaalde bestanden. Documenten die beschermd zijn met Microsofts Rights Management Service kunnen door een bug niet meer geopend worden.

  Het bedrijf heeft nu een download (een zogeheten hotfix) online gezet die de bug zou moeten repareren. Volgens Microsoft ligt een vervallen certificaat van Office 2003 aan de basis van het probleem.

  “En dat leidde ertoe dat gebruikers van Office 2003 bestanden die beveiligd zijn met Active Directory Right Management Service (AD RMS) of Rights Management Service (RMS) niet meer konden openen”, zegt Microsoft in een verklaring.

  Encryptiecertificaten zijn voor het eerst geïntroduceerd in Office 2003. “Op dat moment vond Microsoft het belangrijk om een korte vervaltermijn op deze certificaten te zetten, zodat we regelmatig de mogelijkheden van rechtenbeheer zouden kunnen evalueren en aanpassen, op basis van nieuwe en complexere encryptietechnologie.”

  Op zoek naar langetermijnoplossing
  “De oorspronkelijke bedoeling was om het certificaat regelmatig te verversen en versterken, om mee te blijven met de nieuwste technologie”, aldus een Microsoft-vertegenwoordiger.

  “We hebben nog geen grondige analyse gemaakt van dit incident, omdat we zo snel mogelijk een oplossing voor de gebruikers wilden aanreiken. Nu zijn we uiteraard op zoek naar langetermijnoplossingen die dergelijke problemen in de toekomst kunnen voorkomen.”

 • Goesting in Heeserbergen

  wak 2010-2

  wak 2010-1

 • 8 april

  Verlofregeling N.L.C.C.

   

  Zoals vorige jaren gaat onze Club met verlof tussen 15 juli en 1 september. Er zijn echter mensen die reeds continue met verlof zijn en liever komen werken ????

  Buurthuis "Het Zand" is open op volgende dagen:

  4 en 11 juli en 22 en 29 augustus.

  zij die het niet laten kunnen zijn steeds welkom.