• 31 mei

  40.000 euro per dag

  Cybercriminelen die valse antivirusprogramma's verspreiden verdienen daar grof geld mee. Dat blijkt uit onderzoek van beveiliger Trend Micro.

  Websitepop-ups die melden dat je computer met een virus besmet is om vervolgens zelf malware op je computer zetten, komen steeds vaker voor. Zulke scareware speelt in op de onwetendheid of gemakzucht van de modale pc-gebruiker.

  Maar nu blijkt dat er aardig wat geld mee te verdienen valt. Onderzoek toont aan dat cybercriminelen er op jaarbasis gemiddeld 146 miljoen euro mee verdienen. Dat komt door het grote aantal mensen dat ze met hun malware besmetten.

  Zondvloed van malware
  De manier waarop de criminelen hun geld verdienen, is op zich eenvoudig: nadat je iemand voldoende ongerust hebt gemaakt, toon je hem een link om de ‘gratis antivirus’ te upgraden. Daar reken je veertig euro voor aan en bovendien installeer je nog meer malware op de computer van het slachtoffer.

  Die extra malware wordt achteraf gebruikt om andere criminelen ‘advertentieruimte’ te verkopen. Authentieke advertenties worden onderschept en vervangen door kwaadaardige varianten die je naar duistere websites doorverwijzen. In een mum van tijd ontketen je een ware malwarezondvloed.

  Niet iedereen trapt daar natuurlijk in, maar als je per dag 100.000 computers besmet, heb je maar 1% reacties nodig om zo’n 40.000 euro binnen te halen. Bovendien reken je mensen die van de software af willen nog eens vijftien euro aan via een dure hulplijn.

  Blijkbaar is het niet overal crisis.

 • 27 mei!

  Apple springt weer over Microsoft

   do 27/05/2010 - 09:03 Apple is voor het eerst in 20 jaar tijd weer groter geworden dan eeuwige concurrent Microsoft. De beurswaarde van het technologiebedrijf is nu 181 miljard euro, 2,5 miljard meer dan de concurrent.

  Apple had het in de jaren 90 erg moeilijk en zag toen hoe Microsoft zowat de hele computerwereld in handen nam. Het bedrijf stond zelfs op de rand van het faillissement.

  Maar sinds de ontwikkeling van de iPod in 2001 ging het weer de goede kant uit. De voorbije jaren heeft Apple verschillende succesformules op de markt gebracht met zowel de iPhone als nu de iPad.

 • 7 mei

  Intel introduceert een nieuw model in zijn bekende reeks van solid-state drives (SSDs): de Intel X25-V Value SATA SSD. Met een adviesprijs van $125 is deze 40 gigabyte (GB) drive bedoeld voor gebruikers van netbooks en voor desktop pc's met twee drives.

  Consumenten krijgen hiermee de voordelen die een SSD biedt qua prestaties en betrouwbaarheid, voor een aantrekkelijke prijs. SSDs kunnen dienen als vervanging van of als aanvulling op de traditionele harde schijf. Omdat een SSD geen bewegende delen bevat, zijn ze betrouwbaarder en sneller dan traditionele harde schijven. Door een SSD te gebruiken als opstartschijf in een desktop pc, kan de snelheid waarmee de pc start en applicaties worden geladen, aanzienlijk worden verhoogd.