• 16 juli

  RadioSure Free 2.2.1

  Robbin Ooijevaar 14 jul. 2011 12:03
  RadioSure Free 2.2.1

  Hoewel de cassetterecorder al jaren geleden is verdwenen, brengt RadioSure het gevoel toch een beetje terug: liedjes opnemen van de radio. Een 'echte' FM-zender is daarbij niet nodig, want RadioSure maakt gebruik van radiozenders op internet.

  Het cassettebandje is bij RadioSure vervangen door mp3. Het programma ondersteunt naar eigen zeggen ruim 1700 zenders. Het beschikt over een zoekfunctie om nieuwe zenders te vinden en u kunt favorieten aanleggen. De opnamefunctie werkt verrassend goed. Het leukste is dat RadioSure de mp3's zelf een naam geeft aan de hand van de artiest en de naam van het liedje. Deze gegevens slaat het programma ook op in de mp3-tags. De mp3's worden vervolgens bewaard in de map RadioSure Recordings in uw muziekmap (in Windows 7 te vinden via Start). Omdat RadioSure de liedjes automatisch voorziet van tags, kunt u het programma gewoon de hele dag op een van uw favoriete zenders laten staan. Druk op de opnameknop (Record) en kijk aan het einde van de dag welke liedjes RadioSure allemaal voor u heeft opgenomen. Hierbij is de mute-knop waarmee het geluid wordt gedempt een handig extraatje: u hoeft niet per se mee te luisteren tijdens de opname. Verwacht geen wonderen van de opnamen: de meeste dj's babbelen graag door de muziek heen en liedjes worden vaak ingekort afgespeeld. Naast de gratis versie vindt u op de website ook de Pro-versie van RadioSure, die nog geen 10 euro kost. Deze versie maakt het mogelijk om meerdere uitzendingen tegelijk op te nemen, hij toont uitgebreide trackinfo en biedt bovendien een betere opnamekwaliteit.

   

  Met RadioSure kunt u niet alleen naar internetradiozenders luisteren, u kunt er ook muziek van opnemen!

   

   

  RadioSure Free 2.2.1

  Freeware
  Taal Engels
  Download 5,1 MB
  OS Windows XP/Vista/7
  Systeemeisen Onbekend

   

  Veiligheid

  Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.
 • 9 juli

  MovieSpot 0.89

  Martin Gijzemijter 08 jul. 2011 15:17
  MovieSpot 0.89

  MovieSpot is gemaakt voor één ding: snel en eenvoudig een film kijken, zonder het systeem zwaar te belasten. Programma's voor het afspelen van videobestanden zijn tegenwoordig veel uitgebreider en veelzijdiger dan vroeger. Soms is dat fijn, maar niet iedereen zit daarop te wachten. Soms wilt u ook gewoon een filmpje kijken, zonder allerlei gedoe met mediakanalen, skins, enzovoort.

  Dat MovieSpot op films is gericht is, blijkt (naast de titel) uit het feit dat ondertitels een belangrijke rol spelen. De software laadt automatisch ondertitels, waarbij u eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende bestanden (mochten het eerste bestand niet gelijk lopen met de audio). U kunt de ondertitels echter ook vanuit het programma vertragen of versnellen, het lettertype veranderen, enzovoort.

   

   

  MovieSpot is, zoals de naam doet vermoeden, erg gericht op films, met veel opties voor ondertitels.

   

  De interface is erg minimalistisch en dat is prettig. Een paar grote afspeelknoppen en de overige opties zitten keurig verborgen. Onder deze verborgen opties zitten instellingen voor het afstellen van beeld en geluid, het toevoegen van bladwijzers in de film en meer van dat soort kleinigheden dat het bekijken van een film prettiger maakt. Ook heeft de software de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen als de film is afgelopen, en is er een 'boss-key' zodat u met één druk op de knop de speler kunt laten verdwijnen. Het enige minpunt is dat, hoewel de systeembelasting laag is, dit bij het starten van het programma zeker niet geldt, daar bevriest Windows zelfs enige seconden. Daarnaast hadden we een licht programma als dit graag draagbaar gezien.

   

  De interface is lekker eenvoudig, maar onder de motorkap zitten voldoende opties.