1 maart

Software proberen met Spoon

Soms kom je er na het installeren van een update achter dat de nieuwe versie van de software helemaal geen vooruitgang is. Het nieuwe programma werkt dan niet op jouw computer of bepaalde functies doen het niet goed meer. Helaas kan je vaak niet meer terug naar de oude versie en moet je je knarsentandend met de nieuwste versie behelpen.

Met het gratis programma Spoon kun je dat bij veel software voorkomen. Spoon is een programma dat de software in een virtuele machine op internet installeert, een virtuele computer waarin in je gerust programma's kunt uitproberen zonder dat het effect heeft op je eigen computer. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe versie van Firefox onder Spoon uitproberen terwijl de oude versie van de browser gewoon op je PC blijft staan. Pas als je helemaal tevreden bent over de update ga je de versie op je computer vervangen.

spoon

De software werkt onder Spoon net alsof je het op een normale manier geinstalleerd hebt. Toch staat alles veilig in een afgesloten omgeving. je kunt Spoon gebruiken om updates te testen, maar je kunt net zo makkelijk geheel nieuwe programma's op deze manier eens proberen. Niet alle software is zo te proberen, maar de belangrijke open-source programma's wel.

Spoon wordt meestal voor testdoeleinden gebruikt, maar het kan ook heel handig zijn om twee versies van één programma te gebruiken. Met Spoon kan dit. Ook kun je Sppon gebruiken om oude programma's te draaien die het normaal gesproken op je PC niet meer doen.

Meer informatie

De commentaren zijn gesloten.