6 april

Aldi brengt eerste phablet uit

Aldi breidt de Wolfgang-serie uit met de AT-AS53N. Deze nieuwe smartphone heeft een 5,3″-IPS scherm en wordt daarmee de eerste phablet van de supermarktketen. Een prijs van onder de 300 euro en handige functies moeten de consument overhalen.

Binnenin werkt een dualcore-cpu, waarmee video’s vloeiend zouden moeten worden weergegeven. De nieuwe feature ‘boot acceleration’ moet ervoor zorgen dat veelgebruikte toepassingen sneller opstarten. Verder heeft de telefoon usb-host-functionaliteit, zodat je naast opladen via USB ook bestanden kunt uitwisselen of eventueel een toetsenbord of muis kunt aansluiten.

Fotoliefhebbers moeten worden gelokt met een 8MP-camera aan de achterzijde. De resolutie van de camera voorop heeft daarbij nog 5 megapixels. Foto’s zijn direct op de smartphone te optimaliseren met de tools HDR en Face Beautifying. De functie ‘Picture Fit’ voegt meerdere afbeeldingen samen.

Door ‘Intelligent answer’ kun je een binnenkomend gesprek aannemen door het apparaat te schudden. Verder kun je een gesprek weigeren door het toestel om te draaien (‘Flip to mute’). Daarnaast beschikt de telefoon over dual-SIM, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijker zowel privé als zakelijk kunt gebruiken. Het kan ook handig zijn als je regelmatig naar het buitenland reist.

De Wolfgang AT-AS53N is vanaf 6 april bij de Aldi leverbaar voor 279 euro. Een accu met hoge capaciteit, beschermhoes en stylus worden standaard meegeleverd.

De commentaren zijn gesloten.