Het Amerikaanse IT-bedrijf Microsoft trekt de stekker uit Internet Explorer

De webbrowser die door miljarden mensen ter wereld werd gebruikt, houdt op te bestaan. De softwaregigant liet al langer doorschemeren dat het niet zou verdergaan met Internet Explorer. MiCrosoft heeft nu officieel bevestigd dat het niet langer doorgaat met het twintig jaar oude merk Internet Explorer.

Microsoft maakte dinsdag tijdens haar voorstelling van windows 10 bekend dat er een einde komt aan Internet Explorer.
De softwarereus uit Seattle kiest voor een nieuwe merknaam voor de opvolger van Internet Ëxplorer. De nieuwe browser staat momenteel nog bekend onder de naam 'Project Spartan'. Chris Capossela, marketingmanager bij Microsoft, onthulde dinsdag tijdens een bijeenkomst van het bedrijf dat Microsoft werkt aan een nieuwe naam en een nieuw merk.
'We doen nu onderzoek naar wat het nieuwe merk of de nieuwe naam voor onze browser in Windows 10 moet zijn', zei Capossela. Aan de naam 'Internet Êxplorer' zou een te negatief imago kleven. Het bedrijf onderzoekt momenteel welke browsernaam Microsoft weer de grootste speler op de markt zal maken.

Chromegebruikers over de streep trekken

Capossela toonde tijdens het evenement van de voorstelling van Windows 10 aan de hand van onderzoeksgegevens dat het merk Microsoft veel sterker is dan enkel Windows oÍ Internet Explorer. Uit dat onderzoek bleek dat door het woord ,Microsoft'toe te voegen voor de nog onbekende naam van de nieuwe browser, vonden Chrome-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk het merk veel aantrekkelijker. 'Microsoft' in de browsernaam zou vooral chromegebruikers over de streep kunnen trekken', stelde Capossela.

Ondanks het slechte imago van Internet Explorer, blijft die naam en die browser voorlopig bestaan in een paar versies van Windows 10, voornamelijk omwille van zakelijke redenen. De opvolger van Internet Explorer zou volgens Microsoft veel gebruiksvriendelijker zijn en zou enkele nieuwe functies bevatten. Wanneer de nieuwe naam voor de browser wordt bekendgemaakt is nog niet geweten.

De commentaren zijn gesloten.